Miért fontos az iskolai fogászati szűrés?

Fogorvos

Mindenki tapasztalta saját életében, illetve már gyerekeinél is, hogy az iskolából rendszeresen horják az osztályokat gyermek-fogászatra, ellenőrzése.
Na de miért is olyan fontos ez!?

Mindenki igyekszik gyermekei fogait megóvni. A szülők rendszeresen elküldik a gyereküket fogat most, azonban szinte senki sem ellenőrzi ennek az eredményét.
Így hiába van az a megnyugtató érzésünk, hogy rendben, az é gyerekem fogat mosott megint, nem lehetünk biztosak abban, hogy az valóban megfelelő hatékonysággal bírt-e.

Azért, hogy az ilyen hibák ne okozzanak komolyabb bajt, az iskolásokat rendszeresen elhordják fogászati szűrésre, ahol egy fogorvos átnézni minden gyermek fogazatát, felhívja a figyelmet az esetleges fogmosási hiányosságokra, és ha esetleg már elkezdődött a fugszuvasodás, akkor ezt felismerve időben megfelelő beavatkozást tud ajánlani.
Bizony, már a tejfogak is kilyukadhatnak, így kis ygermekeknél is előfordulhat, hogy a tejfogat be kell tömni. Persze ez még nem olyan kritikus dolog, mivel majd úgy is nő a helyére csontfog, de mégis jó az ilyen dolgokat időben felismerni, és megfelelő módon kezelni.

Megosztás