Nincs több drága SMS!

Emelt díjas SMS

Biztos mindenki találkozott már az emelt díjas SMS fogalmával. Ez az az SMS, ami nem normál díjszabás szerint kerül kiszámlázásra, hanem valamilyen egyedi, magasabb áron.
Nagyon sok szolgáltatás kifizetésére használták, ugyanis nagyon kényelmes megoldás volt arra, hogy kisebb összegeket ki lehessen fizetni.
Sajnos sokan vissza is éltek ezzel a fizetési móddal. Sokan trükköztek, megtévesztették a vásárlókat, vagy épp lopott telefonokról küldtek emelt díjas SMS-eket. Ezek a visszaélések sok fejtörést okoztak a mobil-szolgáltatóknak is. Ez a tény, és az, hogy egyre elterjedtebb lett a bankkártyás fizetés is, a mobil-szolgáltatók úgy döntöttek, hogy Magyarországon megszüntetik az emelt díjas SMS szolgáltatást.
Persze nem maradtunk teljesen ilyen jellegű fizetési megoldás nélkül, hiszen ott van az emelt díjas hívás. Ott lehet perc alapú megoldást is választani, illetve van hívás alapú, ahol hívásonként kell egy fix összeget kifizetni majd. Ez jó lehet pl. kódok átadására, amit pl egy hirdetés kiemeléshez lehet aztán felhasználni.

Megosztás